COVID 19

Momenteel is de wereld in de ban van het coronavirus (SARS-CoV-2). De ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt wordt COVID-19 genoemd. Het huidige coronavirus behoort tot de coronaviridae familie, een grote familie van RNA-virussen met een omhulsel en positief enkelstrengs RNA. Coronavirussen worden meestal overgedragen via grote respiratoire druppeltjes en contact met het virus, maar er zijn ook theorieën over andere vormen van overdracht.

Hoe lang het coronavirus exact kan overleven en onder welke condities is momenteel nog niet bekend. Afgaande op studies m.b.t. andere soorten coronavirussen, weten we dat het coronavirus enkele dagen kan overleven op verschillende soorten oppervlakken. Goed schoonmaken is dan ook geen overbodige luxe.

Optimaal Schoonhouden heeft inmiddels haar schoonmaakprogrammas en schoonmaakmiddelen aangepast in de strijd tegen het Corona virus. Wij hebben standaard onze desinfectie middelen in onze voorraad en schoonmaak methodes toegepast. Doormiddel van het schoonmaakkaartje laten wij bij afwezigheid van de klant zien dat er is schoongemaakt én gedesinfecteerd!